De productie van containers voor afval en recyclebare stoffen wordt elk jaar opnieuw gecontroleerd door een onafhankelijke instelling, zoals SKZ Würzburg. Verder moet er continu een voorgeschreven eigen bewaking op productie en materiaal worden uitgevoerd. Dit garandeert een constant hoog kwaliteitsniveau. Ook nieuwe ontwikkelingen worden continu gecontroleerd op kwaliteit en functionaliteit.

Valtest

Een met 100 kg gevulde container valt van 3 meter hoogte in vrije val naar beneden - niet op een vlakke, niet verende ondergrond resp. op de voorkant.

Loopwerktest

Het loopwerk word getest door de container met een gewicht van 150 kg op te vullen en dan 24 uur lang op een speciale rollenband te laten lopen. Dit staat gelijk aan ca. 100 km.

Boutenvaltest

Een stalen cilinder met een gewicht van 5 kg valt enkele malen bij een temperatuur van - 20 °C van een hoogte van 1 m (richtlijn van EN 840 bedraagt slechts 0,8 m) precies op alle gevoelige onderdelen van de container, zoals de randen en scharnieren.

Hef- /trappentest

Een met een gewicht van 150 kg gevulde container valt vanaf een hoogte van 180 mm 1.000 keer op een vlakke, niet verende ondergrond precies op het loopwerk om zo de wielen en assen te testen.

Badtest met bevochtigingsmiddel

Om te controleren op scheurvorming door spanningen worden de containers gedurende 48 uur in een bad met bevochtigingsmiddel (volume van 2 – 3%) op 70 °C gedompeld.

Thermische opslag

De containers worden 3 dagen in een oven gezet op een temperatuur van 90-95 °C. Door de warmte mag de massaverandering niet meer dan 1,5% bedragen en moet deze binnen de vastgelegde maattoleranties liggen.

100% nieuwe materiaal - 100% kwaliteit

Voor de productie van onze containers maken we alleen gebruik van het beste basismateriaal van leveranciers. Hierbij wordt uitsluitend 100% nieuw materiaal gebruikt – geen regeneraat. Hierdoor kunnen wij onze kwaliteitsbelofte nakomen en een lang, probleemloos gebruik garanderen.

Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:

026 - 376 00 10

Wij denken graag met u mee!

Aanvraag per e-mail

Brochures downloaden
  • Kwaliteit van SSI Schäfer>>
Video
RAL-aanduiding

Om u een betrouwbaar keuze-instrument voor kwaliteits- en efficiency-controle van
containers voor afval en recyclebare stoffen te kunnen aanbieden werd de"Gütegemeinschaft Abfall- und Wertstoffbehälter" opgericht en werd de RAL-aanduiding ingevoerd. 

Verdere certificeringen en kwaliteitsnormen:

Onze kwaliteitsstreven - uw voordeel:

  • Probleemloos gebruik
  • Toepasbaarbaar van
    - 40 °C tot + 80 °C
  • Lange levensduur
  • Optimale efficiency
  • Betrouwbaarheid
  • Minimum aan kosten

Select country

Close