Het Orbiter shuttle-systeem bestaat behalve de specifieke staalbouw voor het kanaalmagazijn uit de shuttle en het dockingstation.

Shuttle kanaalmagazijn
Shuttle kanaalmagazijn
Docking Station voor kanaalmagazijn
Docking Station voor kanaalmagazijn

Het werkingsprincipe: het dockingstation en de shuttle (Orbiter) vormen een eenheid die flexibel in het magazijn kan worden verplaatst. Stellingkanalen waarin het shuttle-systeem moet worden toegepast, zijn aan de voorzijde door middel van een centreerconsole uitgevoerd.

Afstandsbediening voor shuttle systeem

De heftrucks pakken het dockingstation inclusief shuttle (Orbiter) op en plaatsen het in de centreerconsole van het gewenste stellingkanaal. De heftrucks nemen daarop de inslagpallets op en plaatsen deze op de shuttle (Orbiter).

Terwijl de heftrucks zich vervolgens bezighouden met opname van de volgende inslagpallet, transporteert de shuttle (Orbiter) deze naar de gewenste positie in de gang. De rijcommando's naar de shuttle worden via draadloze afstandsbediening doorgegeven.

Innovatieve oplossing stelt nieuwe normen

Een shuttle-oplossing is op zich niet nieuw binnen de intralogistiek. Bepalend zijn hierbij de concurrerende kenmerken waarmee het SSI SCHÄFER kanaalsysteem is toegesneden op de eisen t.a.v. veiligheid en efficiency voor de Europese markt:

  • Energievoorziening door middel van gepatenteerde, milieuvriendelijke power caps. Daardoor geen dure vervangingsinvesteringen en afvalverwijderingskosten van accu's
  • Innovatief hefsysteem zonder hydraulica
  • Dankzij het dockingstation geen beschadigingen aan het shuttle-voertuig, daardoor ook geen kostbare reparaties of uitvaltijden in het magazijn
  • Optimale veiligheid in het magazijn dankzij redundante uitvoering van veiligheidsrelevante componenten
  • Gebruiksvriendelijk dankzij eenvoudige handling en overzichtelijk design
  • De uitvoering is ook geschikt voor diepvriestoepassingen

Bovendien hebt u hiermee een compleet systeem uit één hand.

Alle standaard componenten van het systeem, zoals stellingtechniek, shuttle-voertuig en veiligheidselementen zijn uitsluitend afkomstig uit de productiebedrijven van SSI SCHÄFER.

Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:
026 - 363 57 50

Of mail naar:
info@ssi-schaefer.nl

Wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Brochures downloaden
Brochures downloaden
  • Schäfer Orbiter Systeem>>PDF
Case studie
Case studie
Produkt-Video
Industriepreis 2010
Schäfer Orbiter System gewinnt Innovationspreis 2010

Select country

Close