Met het innovatieve concept van de 3D-MATRIX Solution® biedt SSI Schäfer een ultradynamische systeemoplossing voor het opslaan en orderverzamelen van bakken, dozen, tableaus, complete laag-trays en pallets. Het concept biedt optimale efficiency, flexibiliteit en schaalbaarheid.

3D-MATRIX Solution®: Opslag, buffering en volgordebepaling in één systeem

De voordelen:

  • De oplossing in toepasbaar voor afzonderlijke artikelen, laag-trays en pallets
  • De bewegingen van de gebruikte transportmiddelen in het magazijn vinden gescheiden en parallel in X-, Y- en Z-richting plaats.
  • Laadeenheden worden via overdrachtplaatsen verplaatst
  • Volledige volgordebepaling van orders is mogelijk
  • Magazijnvoorraden zijn uitbreidbaar in lengte, breedte en hoogte
  • Continu toegang tot alle artikelen in het magazijn met dezelfde prestaties
  • Willekeurige opslag zonder kostbare ABC-analyses en -classificaties
  • Eenvoudig onderhoud met goede bereikbaarheid tijdens de werking van de installatie
  • Dynamiek zonder bottlenecks

De problematiek van een gangbaar systeem

De meeste installaties zijn ontwikkeld voor een uitslag aan de kopzijde van de gangen (X-as). De verticale magazijnhandelingen naar de transportbaansystemen op de Y-as vinden plaats in combinatie met liftsystemen of liften. De directe toegang tot de overdrachtplaats (Z-as) wordt uitgevoerd door een lastopnamemiddel van de kraan of het shuttle voertuig. De ladingdrager wordt met shuttles overgedragen aan het transportbaansysteem of naar een overdrachtplaats gebracht. De gehele material handling stroom van het magazijn is op deze punten ingericht. De systeemdynamiek wordt daarom begrensd door de overdrachtplaatsen, de prestaties van de magazijnliften en de inrichting van de transportbaansystemen.

Werking en onderdelen van de 3D MATRIX Solution®

De bewegingen van de transportmiddelen in het magazijn vinden consequent gescheiden en parallel in X-, Y- en Z-richting plaats. De 3D MATRIX Solution werkt met verschillende shuttle systemen. De opgevraagde laadeenheden worden op overdrachtplaatsen rondom de lift geplaatst en gebufferd.
De individuele toegang van de liften tot de overdrachtplaatsen maakt een volgordebepaling in de uitslag respectievelijk een lastgerelateerde inslag mogelijk. De in een nagenoeg willekeurig aantal configureerbare orderverzamel- en expeditieplaatsen kunnen door deze inrichting individueel geïntegreerd en in volgorde worden bevoorraad. Alle uitslagen vinden hierdoor zonder samenvoegingen en exclusief voor de desbetreffende werkplek plaats. Hierdoor zijn magazijnvoorraden uitbreidbaar zonder dat het complete systeem in zijn functionaliteit hoeft te worden aangepast. De uitbreidingsfasen kunnen moeiteloos in de infrastructuur van de aanwezige warehousemanagement software worden geïntegreerd.

En er is meer. De 3D ​​MATRIX Solution regelt de volledige volgordebepaling. De SSI Schäfer shuttles hebben toegang tot de hoogste niveaus van de magazijnstellingen. En het flexibele aantal liften behaalt hogere aantallen bij de overdrachtplaatsen. Op deze wijze vindt niet alleen de ontkoppeling plaats van opslagmachine en orderverzamelwerkplek. Veel meer ontstaat er een voorbuffer van maximaal een uur.

Heeft u nog vragen? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op!

3D-MATRIX Solution: Opslaan en orderverzamelen van bakken, dozen, tableaus, laag-trays en pallets.
Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:
026 - 363 57 50

Of mail naar:
info@ssi-schaefer.nl

Wij denken graag met u mee!

Contactformulier

3D Matrix Solution Logo

Select country

Close