Verpakkingen bieden bescherming van halffabricaten en eindproducten op hun weg van producent naar gebruiker. Het aantal mogelijke toepassingen is even groot als het aantal branches en producten. Een eenvoudige verpakkingseenheid is dikwijls niet voldoende. Het product heeft bijzondere bescherming nodig of een verpakking met individuele afmetingen.

De oplossingen van SSI SCHÄFER:

Maatwerk-verpakkingen

De maatwerk-verpakkingen bestaan uit twee delen: een bak in Euro-maat en een individueel verpakkingsinzetstuk. Om een optimaal transport en een perfecte opslag te waarborgen, wordt de opslagbak uitgerust met een inzetstuk. Dit wordt aangepast aan de contouren van het verpakkingsproduct. De artikelen worden zo optimaal beschermd tegen mogelijke beschadigingen.

Bij het inzetstuk kan er tussen diepgetrokken, schuimplastic en geconfectioneerde inzetstukken.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en ontwikkelen voor u een lay-out, tekening of voorbeeld. Daarna ontwikkelen we in nauwe samenwerking met onze inlay-fabrikant een inzetstuk dat perfect aangepast is aan de gewenste contouren.

Werkstukhouders

De bak met specifieke maatvoering wordt in slechts één productiehandeling tijdens de spuitgietprocedure uit één kunststof stuk gemaakt. Het belangrijkste element is het centreerstuk, dat exact is aangepast aan de contouren van het product van de klant – afzonderlijke inzetstukken zijn niet vereist.

Cut & weld-bakken

Verschillende producten vereisen op basis van vorm en afmetingen verpakkingseenheden in speciale maten. Cut & weld-bakken vormen een geschikte oplossing. Afhankelijk van de gewenste speciale maat – klein of groot – worden er segmenten uit de basisbak verwijderd of door meerdere bakken door spiegellassen samengevoegd tot een nieuwe bak.

Voordelen van deze verpakkingsoplossingen:

  • Beschermen de producten tegen externe invloeden tijdens transport en opslag
  • Productie van gangbare en transporteerbare eenheden
  • Minder afval, want ze kunnen opnieuw worden gebruikt
  • Besparing op kosten voor wegwerpverpakkingen
  • Geautomatiseerde handling mogelijk 
  • Stabiel, stapelbaar en duurzaam
Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:
026 - 363 57 50

Of mail naar:
info@ssi-schaefer.nl

Wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Brochures downloaden
  • Maatwerk-verpakkingen>>PDF
Alles in een oogopslag
  • Alle producten, details alsmede onze uitgebreide accessoires vindt u in onze hoofdcatalogus.PFD downloaden

Select country

Close