Stel, u beschikt over een onderdelenmagazijn van 500 m² met 12.000 SKU's. Denkt u dat het realistisch is om de magazijnoppervlakte te halveren? En houdt u het voor mogelijk om de orderverzameltijd van de opgeslagen producten met de helft of meer te verkorten, zonder dat dit van invloed is op de beschikbaarheid van het artikel? Wij weten dat dit mogelijk is en dat het werkt! We betitelen deze opslagwijze als ‘locatoren-magazijn’.

De opslag volgens het locatoren principe is een interessante logistieke oplossing voor bijvoorbeeld autodealers, garagebedrijven, fiets- en motorfietsdealers en (vrachtwagen) servicecenters.

  • Geoptimaliseerde onderdelenopslag
  • Inslag in het locatoren-magazijn
  • Orderpicken van kleinmateriaal

Locatoren-magazijn: simpel concept met een overtuigend effect

De gedachte achter het locatoren concept is simpel. Het uitgangspunt is een conventionele magazijninrichting. In plaats van het organiseren van de artikelvoorraad op basis van ordernummer of -naam, slaan we de artikelen op conform hun kenmerken, zoals grootte, gewicht, waarde, risico potentieel (voor gevaarlijke stoffen) en vooral de omzetsnelheid.

Aangezien het lastig is om deze kenmerken op te sporen en te inventariseren, maken we gebruik van een speciaal computerprogramma dat deze product stamgegevens inzichtelijk maakt en in combinatie met de magazijnlay-out de juiste indeling berekend. Zo plaatsen we bijvoorbeeld de meest courante artikelen in een straal van 5 meter rond de goederenafgifte.

Niet zoeken, maar vinden

Het positieve effect is direct merkbaar. Uw medewerkers vinden de gevraagde items sneller, hebben minder tijd nodig voor orderpicken en kunnen meer taken afhandelen. Dat is prettig, omdat uw klant niet betaalt voor het zoeken naar een specifiek onderdeel, maar voor de juiste installatie ervan. Ons locatoren-magazijn vermindert de orderverzameltijd met maar liefst 50-70%!

Plaatsbesparend, procesmatig en ISO-geschikt

En het wordt nog beter: Het magazijn is niet alleen route-geoptimaliseerd, maar ook gecomprimeerd. Tot 50% van het gebied komt vervolgens beschikbaar voor andere toepassingen. Uw locatoren-principe is eenvoudig overdraagbaar op andere magazijnen. 

  • Barcode scanning in het locatoren-magazijn
  • Opslag van carrosseriedelen
Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:

026 - 363 57 50

Wij denken graag met u mee!

Aanvraag per e-mail

Een greep uit onze referenties
Een greep uit onze referenties

Dit zeggen onze klanten:

" Met het legbordstellingsysteem en het locatoren-principe van SSI Schäfer hebben we een flexibel systeem en een efficiënte opslagstrategie voor een steeds groeiende voorraad . "
Jan-Christian Diederichs, Algemeen Directeur Diederichs carrosseriedelen

"We hebben ons aantal picks bijna verdubbeld van 90 naar zo’n 160 picks per uur , ondanks de toegenomen voorraad  met het locatoren-systeem , de gestructureerde processen en de nieuwe opslagfaciliteit.”
Thomas Hurdelhey, Magazijnchef bij Schrader Industriële voertuigen

"De looproutes en orderverzameltijden zijn nu veel korter . De monteurs die de onderdelen picken, zijn zeer content met het nieuwe systeem . Het magazijn is ergonomisch en modern.  Wij zijn absoluut tevreden met het resultaat."
Steffen Mühleisen , Magazijnchef bij Scania

"We hebben uiteindelijk niet alleen plaats voor het nieuwe bandenmagazijn  gecreeert.  Door de korte loopafstanden en de geoptimaliseerde opslagwijze behaalden we een enorme tijdwinst , die onze after- sales ten goede komt."
Thomas Wahl, Algemeen Directeur van Wahl Groep

Select country

Close