Palletdoorrolstellingen

Palletdoorrolstellingen zijn vooral geschikt voor partijen gepalletiseerde goederen met een hoge omloopsnelheid en/of beperkte houdbaarheid. De pallets rollen dankzij zwaartekracht vanaf de ingavezijde over de rollenbaan naar de uitnamezijde. Met dit systeem worden pallets volgens het FIFO-principe (First-in-First-out) opgeslagen. Dat wil zeggen dat de pallet die er het eerste inkomt, er ook weer als eerste uitgaat.

Doorgaans worden palletdoorrolstellingen gebruikt in combinatie met vork- of reachtrucks en op grondniveau met een palletpompwagen. Doorrolstellingen werken op basis van zwaartekracht en hebben geen elektriciteit nodig. Maar ze kunnen heel goed worden geïntegreerd in een geautomatiseerde goederenstroom, waardoor ze ook in aanmerking komen als oplossing bij een volledig geautomatiseerd magazijn.

Een overzicht van de voordelen van palletdoorrolstellingen:

  • Opslag volgens het FIFO-Principe
  • Tot 60% minder ruimte nodig in vergelijking met conventionele palletstellingen
  • Hogere productiviteit door de scheiding tussen bevoorrading en orderverzamelen
  • Oplossing voor niet stapelbare pallets
  • Geschikt als tussenbuffer
Palletdoorrolkanaal

SSI Schäfer biedt u palletdoorrolstellingen, die volledig zijn afgestemd op uw wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de rollen voorzien van een remsysteem of de rolverdeling aanpassen aan uw goederen. Ook op het vlak van orderverzamelen zijn er verschillende varianten mogelijk.

Naast de voordelen die het FIFO-opslagprincipe biedt, zijn palletdoorrolstellingen bijzonder efficiënt en compact. Een ander belangrijk aspect is de scheiding tussen bevoorrading en orderpicking, die de organisatie in uw magazijn verbetert. Meer weten? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren over de vraag of een palletdoorrolstelling geschikt is als oplossing in uw situatie.

  • Rollenbaan in een palletdoorrolstelling
  • Handmatig orderverzamelen
Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:
026 - 363 57 50

Of mail naar:
info@ssi-schaefer.nl

Wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Brochures downloaden
Brochures downloaden

Select country

Close