Logistiek systeem voor hergebruik in boekgroothandel

Voor boekgroothandel KNV voerde SSI SCHÄFER met 160.000 bakken een systeem voor hergebruik bij orderverzamelen en distributie in. Ondanks de nieuwe, speciale afmetingen van de bakken was de eerste ingebruikstelling al binnen zes maanden een feit. Het resultaat: een rendementsverhoging van ca. 20%, gestandaardiseerde processen, opties voor verdere automatisering.

  • Mehrweglogistik
  • Mehrwegsystem
  • Mehrwegsystem für Kommissionierung

Intussen is het systeem voor hergebruik met de nieuwe kunststof bakken en deksels van SSI SCHÄFER bij KNV met succes ingevoerd. Twee derde van alle bestellingen vindt al via bakken voor hergebruik zijn weg naar de boekhandel.

Meer dan 60 % van de klanten van KNV kozen al voor het systeem voor hergebruik – en deze trend neemt voortdurend toe. Zij hebben ingezien dat de standaard bakken een eenvoudiger procesverloop mogelijk maken. Voor KNV staan behalve de economische aspecten, zoals hogere flexibiliteit, tijd- en kostenbesparingen, vooral de ecologische componenten en de klantvriendelijkheid van de oplossing voorop. "Hergebruik is een betere keuze", aldus Dr. Frank Hinz, logistiek manager van Koch, Neff und Volckmar GmbH (KNV), Keulen. "Voor ons zijn de verwachtingen aan het systeem voor hergebruik met toepassing van de bakken van SSI SCHÄFER en de opties die het systeem voor de toekomst biedt, zonder meer vervuld."

Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:

026 - 363 57 50

Wij denken graag met u mee!

Aanvraag per e-mail

Het project in detail

Select country

Close