Shuttle systemen van SSI Schäfer worden ingezet wanneer het aankomt op een snelle materiaalstroom en een hoge beschikbaarheid. Bovendien vormen zij een belangrijke factor voor een kostenefficiënte supply chain. Doorslaggevend hierbij is de flexibiliteit in termen van capaciteit en prestaties van de shuttle systemen.

De opdracht: Een optimale magazijnverdichting, hoge beschikbaarheid en een geoptimaliseerde ROI in combinatie met zeer betrouwbare en flexibele technologie.

De oplossing: In vergelijking tot magazijnkranen en automatisch kleingoedmagazijnen (AKL) bestaan shuttle systemen uit een flexibel transportvoertuig voor het transport van enkele eenheden in een kanaalmagazijn. Het voertuig beweegt zich zelfstandig en onafhankelijk van de stellingen voort over een rails.

 • SSI Schäfer is uw partner voor shuttle systemen

  SSI Schäfer ontwikkelt, produceert en implementeert shuttle systemen voor verschillende ladingdragers als single level of multi-level shuttle oplossing. De schaalbaarheid wordt bepaald door de inzet van meerdere transportvoertuigen in parallelbedrijf.

 • Waarom zijn shuttle systemen in een dynamische markt zo belangrijk?

  De veranderende markten en het fluctuerende consumentengedrag stellen hoge eisen aan oplossingen voor material handling. Dit geldt zowel voor B2C als voor B2B. In wezen gaat het om prestaties en betrouwbare technologie.

  In e-commerce en postorderbedrijven is het toenemende aantal verschillende A- B- en C-artikelen met vaak wisselende assortimenten opmerkelijk. De toegang en handling van de artikelen is per branche zeer verschillend. De technologieën en processen stellen hoge eisen aan de gehele magazijnlogistiek en moeten perfect op elkaar worden afgestemd.

  Bedrijven die een multi-channel strategie nastreven, staan voor de taak om per distributiekanaal flexibel te reageren op de economische, seizoensgebonden en wisselende trends. Flexibele en schaalbare systemen zijn vereist voor een optimale handling van ladingdragers zoals kunststof bakken, kartonnen dozen, trays en pallets .

  Het orderverzamelgebied neemt een belangrijke sleutelpositie in voor een optimale supply chain. Lange afstanden en fouten bij manueel orderverzamelen kosten geld en dienen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Meer doorvoercapaciteit met shuttlesystemen van SSI Schäfer

Schäfer Lift&Run (SLR): Multi-level shuttle systeem voor hoogdynamische handling van pallets in een kanaalmagazijn
Schäfer Lift&Run (SLR): Multi-level shuttle systeem voor hoogdynamische handling van pallets in een kanaalmagazijn
Schäfer Tray System (STS): Multi-level shuttle systeem voor opslaan en orderverzamelen van complete palletlagen op trays.
Schäfer Tray System (STS): Multi-level shuttle systeem voor opslaan en orderverzamelen van complete palletlagen op trays.
Multi-level Shuttle Navette: Opslaan en orderverzamelen van trays, kunststof bakken of kartonnen dozen
Multi-level Shuttle Navette: Opslaan en orderverzamelen van trays, kunststof bakken of kartonnen dozen
Single-level Shuttle Cuby: snel, schaalbaar magazijnsysteem voor kunststof bakken en kartonnen dozen.
Single-level Shuttle Cuby: snel, schaalbaar magazijnsysteem voor kunststof bakken en kartonnen dozen.

 

Functionaliteit van onze opslag shuttle systemen in detail:

 • Multi-level shuttle Schäfer Lift&Run: pallets in een kanaalmagazijn
  Mehrebenen-Schuttle Schäfer Lift & Run System mit Lastenaufnahmemittel Orbiter (SOS) von SSI Schäfer
  • Das Lift&Run Shuttle System (SLR) ist eine effiziente Lösung für das hochdynamische Handling von Paletten im Kanallager.
  • Das Lagergerät SLR besteht aus einem Verschiebewagen mit Hubeinrichtung für das extrem flexible Lastaufnahmemittel Schäfer Orbiter System (SOS).

  Het Lift&Run Shuttle Systeem (SLR) is een efficiënte oplossing voor de hoogdynamische handling van pallets in een kanaalmagazijn. De machine bestaat uit een verrijdbare wagen met hefinrichting voor het zeer flexibele lastopnamemiddel Schäfer Orbiter System (SOS).

  Het Orbiter systeem werkt op twee railsporen en vereist daarom geen bovenste geleiderail. De Orbiters kunnen ook boven elkaar worden gebruikt, zodat de SLR eenvoudig schaalbaar is om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. De aan- en afvoer van pallets gebeurt via verticale liften. De SLR en liften vormen samen het Schäfer Lift & Run systeem, waarmee de opslagcapaciteit en de efficiëntie van de logistieke oplossing kan worden vergroot.

 • Multi-level shuttle Schäfer Tray System (STS): palletlagen op trays
  • Das Mehrebenen-Shuttle Schäfer Tray System (STS) für die optimierte Lagerung von Palettenlagen im Regal bei minimalen Freiräumen.
  • Das STS ist ein System zur Lagerung ganzer Palettenlagen auf Trays und zur Kommissionierung einzelner Verpackungseinheiten.

  Het multi-level Schäfer Tray System (STS) zorgt voor een geoptimaliseerde en compacte opslag van palletlagen. De STS is een systeem voor het opslaan van complete palletlagen op trays en voor het orderverzamelen van enkele verpakkingseenheden. Voor een bijzonder efficiënt gebruik van het magazijn kunnen meerdere STS-magazijnkranen boven elkaar worden geplaatst. De trays worden doorgaans klaargezet via STS-liften op de overdrachtplaatsen.

 • Multi-level shuttle Schäfer Navette: trays, kunststof bakken, kartonnen dozen
  Mehrebenen-Shuttle Navette: Lagerung und Kommissionierung von Tablaren, Behältern oder Kartons
  • Das flexible Mehrebenen-Shuttle System Navette garantiert einen hohen Durchsatz und exakte Skalierbarkeit.
  • Das Navette steigert die Effizienz bei der Lagerung und Kommissionierung von Tablaren, Behältern oder Kartons in vollautomatischen Lagern.

  Het flexibele multi-level shuttle systeem Navette garandeert een snelle doorvoer en nauwkeurige schaalbaarheid. De Navette verhoogt de efficiëntie bij het opslaan en orderverzamelen van trays, kunststof bakken en kartonnen dozen in volledig geautomatiseerde magazijnen. De totale oplossing is geheel schaalbaar volgens de wensen van de klant.

  In combinatie met de 3D- MATRIX Solution® fungeert de Navette lift als schakel tussen het transportbaansysteem en de individuele Navette -rijniveaus. De Navette is geïntergreerd in de staalbouw van het kleingoedmagazijn en bedient maximaal acht opslag niveaus – waarvan twee in parallel. Bijzonder is de uitvoering met twee boven elkaar geplaatste lastopnamemiddels, zoals karton grijpers.

  Kortom , de Navette transporteert met één lastopnamemiddel gelijktijdig vier transporteenheden waarmee twee opslagniveaus kunnen worden bediend. Op deze wijze realiseert de Navette een dubbelspel. Dit minimaliseert de reistijd en verdubbelt de procesefficiency.

 • Single-level shuttle Cuby: kunststof bakken en kartonnen dozen
  Einebenen Shuttle Cuby von SSI Schäfer
  • Das Cuby ist ein Einebenen-Shuttle System für hohe Verfügbarkeit und Energieeffizienz bei gleichzeitig attraktiven Kosten.
  • Es besteht aus Regal, Heber, einem Cuby-Shuttle pro Lagerebene, einem Shuttle-Kran auf der Rückseite, den Wartungsbühnen sowie der Steuerung und Lagersoftware.

  De Cuby is een single-level shuttlesysteem en staat voor hoge prestaties en energie-efficiëntie bij een korte terugverdientijd. De Cuby bestaat uit een stellingconstructie met daarin 1 shuttle per opslagniveau, 1 of 2 liften in de voorzone, een onderhoudsplatform met kraan aan de achterzijde en een besturingsunit. Het systeem beschikt over een hoge mate van standaardisatie en biedt een goede toegankelijkheid voor service en onderhoud.

Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:
026 - 363 57 50

Of mail naar:
info@ssi-schaefer.nl

Wij denken graag met u mee!

Contactformulier

  Schäfer Lift&Run System im Einsatz:  
  Mehrebenen Shuttle Navette im Einsatz:  
Alle Informationen auf einen Blick
SSI Schäfer Shuttle Systeme

Select country

Close