Windenergie-installaties komen sinds 2008 ook uit de kleine Westerwald-gemeente Liebenscheid. Direct aan het regionale vliegveld Siegerland en maar op enkele kilometers van de snelweg BAB 45 heeft Fuhrländer AG, Waigandshain, op die locatie enkele maanden geleden een nieuwe productie- en kantoorlocatie betrokken. Met zijn productportfolio behoort het onafhankelijke, niet concerngerelateerde bedrijf wereldwijd tot de acht actieve producten van windenergie-installaties, Meer kenmerken van de onderneming: een uniforme aanpas die niet alleen het ecologisch waardevolle productspectrum maar ook de productie-omstandigheden en de productie-omgeving behelst.

"Wij werken in een modern, ambitieus branchesegment. Om die reden moeten ook de inrichting, uitvoering en sfeer van onze nieuwe productie- en kantoorlocatie een geschikt karakter hebben, een aangename omgeving en een prettig werkklimaat bieden.“

Joachim Fuhrländer, voorzitter Raad van Bestuur van Fuhrländer AG

De opdracht voor de uitvoering van het kantoor in de productiehal en het kantoorcomplex alsmede voor de nieuwe palletstellingen en kleingoedstellingen in de productieafdeling, ging naar SSI SCHÄFER.

In het nieuwe kantoorgebouw van Fuhrländer AG zijn 130 werkplekken met modern kantoormeubelair uitgerust. Het ambitieuze totaalontwerp is met individueel vormgegeven standaardsystemen en intelligente, geavanceerde systemen tot stand gekomen. In combinatie met de voor het magazijn van de Fuhrländer-fabriekshal geleverde stellingsystemen en componenten is dit een veelomvattende totaaloplossing.

Voor SSI SCHÄFER was het geen alledaags project. Fuhrländer had heel concrete ideeën en met Rudolf Sauerland een architect in de arm genomen die de planologische waarden van het gebouw en de binnenruimte een hoog esthetisch karakter wilde geven. Behalve enkele individuele specials, zoals een kastwand op maat in de bezoekersruimte van de onderneming of de balies en een kast in de receptie van het kantoorgebouw, was het met name het complete meubilair dat SSI SCHÄFER voor de kantoorinrichting zou ontwikkelen en leveren.

In intensieve gesprekken tussen de architect, de onderneming en SSI SCHÄFER werd de inrichting van de ruimten uitvoerig gepland en werd de bijpassende modelserie uit de catalogus voor kantoorinrichtingen van SSI SCHÄFER gekozen. Ten slotte werden optische componenteigenschappen op de door de architect geplande vormgeving van het object als geheel aangepast en werden speciale uitvoeringsdetails op elkaar afgestemd.

Binnen een maand waren de planning en de finetuning met de klant een feit, waarna zes weken productietijd en een week van montagewerk volgden.

"Elke werkplek werd qua aantal en systeem uitgerust met dezelfde, functionele kantoormeubels. Enerzijds voelt iedere medewerker zich hierdoor thuis op zijn werkplek. Anderzijds wilden we hiermee bewust voorkomen dat afzonderlijke werkplekken – gelet ook op de hiërarchie binnen de onderneming – mogelijk beter of slechter zouden worden uitgerust."

Van de directie tot en met de medewerkers op de postafdeling bieden identieke kantoormeubels van SSI SCHÄFER in Liebenscheid de optimale en functionele equipment voor moderne werkplekken.

De 130 bureaus werden gekozen uit het systeemprogramma Planova 2500. Daarnaast worden er werktafels gebruikt, waarvan het blad met een ronding en met een hoekaanzet van 45 graden voor optionele aansluiting van extra elementen is voorzien. Extra features, zoals de aanbouw van een niveau voor pc-printers, flexibele kabelgeleiding of kabelgoten onder het tafelblad, zorgen ervoor dat dit tafelsysteem voldoet aan de EU-richtlijnen voor veiligheid en voor gebruik van beeldschermen op de werkplek. Bovendien ontstaat hierdoor een verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. De bureaus in de vijf kleinere besprekings- en conferentieruimten zijn samengesteld uit de serie Plantec/ST17. De clou hierbij vormen de verzonken contactdozen. Deze zijn eveneens in de op maat gemaakte bureaumeubels van de grote besprekingsruimte aangebracht. Afhankelijk van het gebruik is de ruimte geschikt voor 38 tot 60 personen. Verder zijn er twee beamers in het plafond ingebouwd.

Onze klant Fuhrländer vat het als volgt samen:

"SSI SCHÄFER overtuigde ons door het ontwerp en de projectrealisatie, alsmede door de kwaliteit en uniforme optische inrichting van de kantoormeubels."

Statement des Kunden

„Wir arbeiten in einem modernen, anspruchsvollen Branchensegment. Daher sollten auch Gestaltung, Ausstattung und Atmosphäre unseres neuen Produktions- und Verwaltungssitzes einen entsprechenden Charakter aufweisen, ein angenehmes Arbeitsumfeld und -klima schaffen.“

„Konzeption und Projektrealisierung sowie die Qualität und die einheitliche optische Anmutung der Büromöbel von SSI SCHÄFER haben uns überzeugt.“

Joachim Fuhrländer, Vorstandsvorsitzender der Fuhrländer AG

Meer informatie en persoonlijk advies
Meer informatie en persoonlijk advies

Bel ons direct:

026 - 363 57 50

Wij denken graag met u mee!

Aanvraag per e-mail

Select country

Close